четвъртък, 29 май 2014 г.

Пържен сладолед с кокосови стърготини


Продукти: 2 л ванилов сладолед , 1 яйце, 1 ч.ч. брашно, ¾ ч.ч. вода, 1 и ½ ч.ч. фина галета, 2 с.л. кокосови стърготини,  растително масло за пържене.

Начин на приготвяне: Оформете 6-7 големи топки сладолед и ги сложете във фризера.Пригответе гъсто тесто от яйцето, пресятото брашно и водата. Объркайте галетата и кокосовите стърготини. Извадете стегнатите топки, потопете ги в гъстото тесто,после оваляйте в галетата и стърготините. Върнете за няколко дни във фризера обратно.
Загрейте мазнината на умерена температура. Извадете  топките сладолед от фризера и веднага пържете по няколко секунди от всяка страна, докато стане златиста. Отстранете от мазнината и веднага поднесете с карамелов сос, топинг или плодове.

Добър апетит!

Ч.ч. = 200 мл  .

2 коментара:

  1. Хм...не съм опитвала паниран сладолед, още повече в домашни условия.

    ОтговорИзтриване
  2. Това да не го види внукът ми - от кога ме врънка да му направя пържен сладолед! :)
    Все ми се струва, че като започна да пържа, сладоледът ще се разтопи! Но ще трябва да се пробвам, след тази публикация!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване