събота, 24 май 2014 г.

Панирани череши

Всички обичаме пресни череши. Набрани от дървото. Сезонът им започна. Сега ще Ви предложа един по различен начин за приготвянето им.


Продукти:  500 г череши с дръжките, 2 яйца, 50 мл бира, около 140 г брашно, щипка захар, щипка сол, 200 мл олио, пудра захар.

Начин на приготвяне: Измиваме черешите /едри и добре узрели/ и ги подсушаваме. Разбиваме яйцата, прибавяме постепенно бирата, брашното, щипка захар и щипка сол.Трябва да се получи гладка, гъста каша.
Загряваме олиото, топваме по две черешки в пастата и пържим в олиото до зачервяване от всяка страна. Черешите трябва да „плуват „ в олиото при пържене. По желание можем да поръсим с пудра захар след изпържването.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Като почитател на пърженото и не особен почитател на пресните плодове, особено на последно купените безвкусни череши - хареса ми идеята, Иван!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай Веси1 Няма да съжаляваш. Не забравяй пудрата захар, че напоследък черешите не са така сладки. С тези дъждове. Поздрави!

      Изтриване