неделя, 11 май 2014 г.

Туршия от пресен чесън.

Продукти: Пресен чесън, пресен копър, оцет, сол, вода.

Начин на приготвяне: Приготвя се от чесън, който е започнал да оформя малки главички. Чесънът се изчиства, измива и нарязва на малки парченца - 2-3 см. Попарва се с вряла подсолена вода, изважда се и веднага охлажда в студена вода. Нарежда се в буркани, добавя се пресен копър и се залива със студена саламура, приготвена от равни части вода и оцет и по една кафена чаша /60мл./ сол на литър течност. Затваряте и на студено. След една седмица туршията е готова за консумация. За дълготрайност можете да сложите по 2-3  броя аспирин на 1л. буркан туршия. Издържа поне 6-7 месеца.

Добър апетит!

4 коментара: