събота, 10 май 2014 г.

Баница с локум


 Продукти: 1 пак. кори за баница – 500 г, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 100 г брашно, 125 г разтопено краве масло, 2.5 кут. локум.

Сиропиране: 1 и 1/2 ч.ч. захар, 3 ч.ч. вода, 2 ванилии, 2 с.л. лимонов сок , настъргана кора от ½ лимон.

Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата  със захарта, брашното и разтопеното масло докато се получи хомогенна гладка смес. Корите по ширина се разрязват на три части. Вземат се по два пласта /ленти/от корите, и се мажат със сместа. Слагат се парченца локум. От всички страни остава по 0.6 см . Навиват се пурички , краищата на които се прегъват при навиването, за да се получи руло без отвори.Печем в намаслена тава плътно наредените рулца, на 180 градуса около 25-30 мин., до порозовяване. Изстиналите пурички се заливат внимателно с горещ сироп. Оставят се няколко часа да поемат течността.

Ч.ч. = 250 мл  . 





Добър апетит!

5 коментара:

  1. Изглеждат много апетитни,трябва да се пробват. БЛАГОДАРЯ за ЧУДЕСНАТА РЕЦЕПТА.

    ОтговорИзтриване
  2. Струва ми се , че е нещо много вкусно. Не съм го правила, но обезателно ще го направя и то тези дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, много хубава е тази рецепта. Мисля утре да опитам. Не ми стана ясно накъде се подгъват краищата на рулцата - отдолу ли трябва да останат, под тях? И цялата кора ли се маже със сместа или трябва да се остави без нищо като рамка отстрани, за да не изтече при навиването? Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Нищо трудно при навиването. Намазвате със сместа нарязаните лентички- само втория /вътрешен лист/, като спазвате указанията да има по 0.6см. разстояние /без смес/ от всички краища. Започвате да навивате от дългата страна, като подгъвате двата странични края навътре върху сместа- тези 0.6 см.. Така един вид "загъвате". Успех!

      Изтриване