неделя, 30 март 2014 г.

Макарони на фурна

Както неведнъж съм казвал – обичам сладичкото. Макароните на фурна са ми сред фаворитите. Всъщност не обичам супа с фиде, но макарони във всякакви разновидности мноооого обичам. Та ето моята версия за направата им.

Продукти: 400 г макарони, 1 л прясно мляко, 200 г захар кристал, 6 бр. яйца, 2 бр. ванилия, 60 г краве масло, пудра захар по желание.

Начин на приготвяне: Сварявате макароните в 1,5 л вода, 1 ч.л. сол и 2 с.л. олио, до полуомекване-  около 6 мин. Изваждате и оцеждате на гевгир.

Яйцата и захарта разбивате докато си удвоят обема.Прибавяте ванилията и прясното мляко. В подходяща тава разтапяте около 15 г от кравето масло. Разстилате полусварените макарони и заливате с млечно-яйчната смес. Най отгоре разпределяте малки бучици краве масло. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 60 мин. Изваждате и оставяте да изстине.

При поднасяне можете да поръсите с пудра захар, но и така си е сладко.

П.П. Понякога в сместа за печене слагам 200 г натрошено сирене и добавям още 2 с.л. захар.


Добър апетит!

6 коментара:

  1. Много вкусни наистина! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна рецепта Иване! Много е вкусно! И аз правя макароните по този начин.Само една подробност - след като ги полу-сваря ги слагам в цедка и ги промивам (изплаквам със студена вода, после отцеждам. Това го правя, за да не се слепват при печенето и да станат по-пръхкави и отделени.
    Блогът ти е много хубав и богат!:)
    Бъди здрав и си чети пощата! :) cveteto3101

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Хубава идея с промиването. Слагам мазнина при варенето и малко сол да не се слепват. :) Поздрави!

      Изтриване
  3. Поздравления Пейч за всички страхотни рецепти, с които ни радваш :)

    ОтговорИзтриване