неделя, 23 март 2014 г.

Пържени зеленчуци

Продукти: 1 по голяма глава лук, 1 по голяма зелена чушка, 1 по голям морков, 1-2 скилидки чесън, сол, 1/3 ч.л. подправка хмели сунели, няколко щипки нишесте, щипка захар, 2 с.л. олио или зехтин за пържене.

Начин на приготвяне: Измитите и почистени зеленчуци нарешете на лентички. Скилидките чесън на дребно. Запържете в олиото на силен огън , като разбърквате енергично. След 2.30 мин. пържене прибавете солта,захарта нишестето и подправката.Пържете още 30 сек. И свалете от огъня. Оцедете и сервирайте.

П.П. Ако нямате хмели сунели, просто заменете с бял смлян пипер,омесен с малко смлян кориандър.
Идеална гарнитура.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Екзотично предложение и ме караш да се рея из Гугъл и търся какво е това "хмели сунели" ! :)
    Слънчева седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Пожелавам ти седмица изпълнена с приятни емоции! Поздрави!

      Изтриване