сряда, 5 март 2014 г.

Тестени закуски с бекон, моцарела и маслини


 
Вариант на питките, но с друг пълнеж. Закуските остават меки и на другият ден.

Продукти:

Тесто: - 500 г брашно, 220 мл прясно мляко, 2 яйца, 20 г прясна мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 с.л олио.
Пълнеж: -
120 г пушен бекон, 120 г сирене Моцарела, 12-14 черни обезкостени маслини

Поръска: - 2 с.л. сусамено семе.
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в 3 с.л. хладко прясно мляко, прибавяме захарта, 1 с.л. брашно и оставяме на топло да шупне. От посочените продукти, без 1-я жълтък замесваме тесто. Оставяме да втаса 40 мин. След това разделяме тестото на 12-14 равни части /топки/.Всяка топка се разточва с големината на чаена чинийка. Слага се тънко нарязано резенче /лист/ бекон, тънко резенче моцарела и разрязана на две черна маслина.Оформяме дебела пура със затворени краища. Намазваме с разбит жълтък в 1-2 капки олио. Поръсваме със сусамено семе. Правим отгоре две плитки резки с нож /може и без тях/.Редим в тава застлана с хартия за печене. Оставяме да втасат още 20 мин.. Печем в предварително загрята фурна 20 мин. на 180 градуса.Докато приятно се зачервят отгоре.


Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар