петък, 7 февруари 2014 г.

Пиле по Сечуански

Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 3 с.л. царевично нишесте, 1 с.л. натриев глутамат /по желание/, 1и 1/2 с.л. сусамено масло /олио/, 3 скилидки чесън, 5 к.л. бял соев сос, 1 и 1/2 с.л. бял винен оцет, 1 стрък пресен лук, нарязан на по 2 см, 1/4 ч.ч. вода, 1 с.л. захар, 1/2 ч.л. лют червен пипер.

Начин на приготвяне: Почистените и измити пилешки гърди се нарязват на парчета по 4 см . В хартиена торба смесваме царевичното нишесте и натриевия глутамат. Слагаме нарязаните подсушени парчета месо и разтръскваме да се овалят добре. Загрейте мазнината в дълбок тиган и запържете пилешките парчета с чесъна до лек кафяв цвят. Прибавете соевия сос, оцета, водата и захарта. Захлупете и оставете на огъня 3 минути. Добавете пресния лук и много лютивия червен пипер. Пържете още 2 минути.
Поднесете заедно с ориз приготвен на пара.


Добър апетит!

 

 

2 коментара: