вторник, 11 февруари 2014 г.

Леща с наденица


 Продукти: леща 200 г  - 1ч.ч., кромид лук 50 г - 1 глава, растително масло – 100 мл , морков 60 г– 1 брой, малка суха червена пиперка  – 1 бр., 150 мл доматен сок или 2-3 настъргани домата, скилидки чесън -10 броя, средни, обелени и нарязани на половинки, червен пипер 5 г – 1 ч.л., 1 равна ч.л. захар, чубрица и сол на вкус, 200 г прясна /сурова/ наденица.

Приготовление: Почистваме и измиваме лещата. Заливаме с 600 мл студена вода. Посоляваме и прибавяме нарязаните на ситно лук и морков, скилидките чесън, червеният пипер и растителното масло. Варим 15 мин. на умерен огън под похлупак. През това време запържваме наденицата, колкото да се позачерви. Нарязваме я на малки кръгчета. Добавяме я в лещата, заедно с доматения сок, захарта, сол на вкус и ситно стритата чубрица. Варим още 10 - 15мин. Поднасяме готовата леща, подправена с малко оцет.


 Ако, сте решили да правите само леща яхния, просто не слагайте наденица.Варете 25мин. на умерен огън или до омекване на лещата.

 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар