четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Сладки топки


Продукти: 1 суров жълтък, 1 сварен жълтък, 50 г краве масло, 30 г пудра захар, 1 ч.л. ром.
100 г настърган млечен шоколад, 100 г смелени орехови ядки, 1 суров белтък, 50 г краве масло и 150 г пудра захар и 1 бр. ванилия.

Шоколадови /сладки/ пръчици или кокосови  стърготини

Приготовление:
Размекнатото краве масло- 50 г, разбиваме с 30 г пудра захар.Прибавяме, суровия жълтък, после претритият през сито сварен жълтък и рома. Разделяме сместа на 20 късчета и оставяме в хладилника да стегне. Отнема 30-40мин.
Омесваме шоколада, смелените ореховите ядки, ванилията и пудрата захар. Прибавяме размекнатото краве масло и разбития на твърд сняг белтък .
Вадим първата смес от хладилника, оформяме топчета. После обвиваме с втората смес. Овалваме в шоколадови пръчици или кокосово брашно /стърготини/, или заливаме след като стегнат на студено с разтопен шоколад.
След като стегнат са готови за консумация.
Съхраняват се на студено.


Добър апетит!

П.П. Внимавайте с яйцето - трябва да бъде прясно!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар