вторник, 4 февруари 2014 г.

Сладко руло с шоколадова заливка.


Продукти: 3 яйца, 90 г брашно, 90 г захар.
Крем: 125 г краве масло, 90 г захар, 100 мл прясно мляко 13 г нишесте, 5 г какао на прах /по желание/, 1 с.л. коняк.

Заливка: 60 г черен шоколад, 25 мл сметана, 15 мл краве масло.

Крем – В подходящ съд загрейте 75 мл от млякото със захарта. Добавете разтвореното в останалата част от млякото нишесте. Бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се охлади.
Пред това време, разбийте трите яйца със захарта. Докато се получат мехури и се сгъсти, добавете пресятото брашно. Разстелете лист хартия за печене. В правоъгълник с размери 35 см на 25 см нанесете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, не повече от 15 мин. Извадете, оставете леко да се охлади до стайна температура, обърнете върху друг лист хартия и махнете този, върху който е изпечен блата.
Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка.Намазваме изпеченият блат, като слагаме повече крем от близката страна.Навиваме плътно и оставяме в хладилника да стегне крема – 24 часа.
Изваждаме и правим заливка – загряваме на водна баня сметана, прибавяме натрошеният на парченца шоколад, когато се разтопи, слагаме и маслото. Бъркаме до еднородна смес, като поизстине малко заливаме рулото.
На снимката заливката беше 100 мл кондензирано мляко с 200 г млечен шоколад и 20 г краве масло. Не сме любители много на черния шоколад.
Добър апетит!



 
 
 
 

 

1 коментар: