понеделник, 3 февруари 2014 г.

Пилешка пържола от бутче с кашкавал на фурна.



 

Необходими продукти: 4 бр. пилешки пържоли от бутче, 120 г  кашкавал, 1 с.л. пресен розмарин, 1/2ч.л. чесън на прах, 1ч.л. червен пипер, 4 с.л. олио /зехтин/, сол на вкус.
Марината: 100 мл  бяло вино, 1/2 глава лук нарязанан на полумесеци, 1 и ½ с.л. смес от червен пипер, бял пипер, кимион, майорана и салвия.

Начин на приготвяне: Почистените и измити пържоли /с кожата/ подсушавате. Поръсвате от двете страни с подправките от маринатата и нареждате в подходящ дълбок съд.Между тях слагате нарязан лук. Заливате с бяло вино, захлупвате и оставяте така около 2 часа. Изваждате и оцеждате.
В тава застлана с готварска хартия  подреждате намазаните с мазнина от двете страни пържоли, поръсвате с ½ част от червеният пипер, сол и чесъна на прах. Посипвате наоколо с пресен розмарин. Печете в предварително загрята на 180С фурна 20 мин. Объщате, намазвате с отделената течност, останалата част от пипера и чесъна. Посолявате. Печете още 20 мин. Изваждате, поръсвате  всяка пържола отгоре с настърганият кашкавал. Увеличавате температурата на 220С и печете още около 10 мин. до приятно порозовяване на кашкавала.
Налейте  си чаша бяло студено вино и хапнете с удоволствие!
   Добър апетит!

6 коментара:

  1. Добре дошъл в блоговото пространство! Радвам се, че ще можем да следим твоите кулинарни приключения! Желая много успехи на теб и блога! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. тази вечер направих твойте пилешки пържоли наистина са много вкусни и ароматни БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ПРЕКРАСНАТА РЕЦЕПТА!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието! Наздраве!

      Изтриване
  3. В кръга на майтапа ще попитам: А, бе човек, женен ли си? /Това ми напомня на вица за един добър бизнесмен, който изнасял лекция за това как се прави бизнес на студенти. И накрая пита има ли въпроси. Мълчание ... и след известно време се чува един нежен женски глас: "Женен ли сте?"/
    Завиждам на тези около теб. Мнооого вкусотии правиш. А сега сериозно съм впечатлена и благодаря.

    ОтговорИзтриване